Известие

Collapse
No announcement yet.

147- принцип на работа на горните носачи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Подкалника не се маха колега, това е излишно. Има място за болта, влиза между подкалника и калника.
    Тук не позна - фабрично главата на болта не е към калника. Отвиваш амортисьора отгоре

---------- Post added at 20:03 ---------- Previous post was at 19:59 ----------

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
    Въпроса е каква да е греста, някой коментираха едно време някаква "морска", сега четох корабна, виждал съм оше няколко вида, графитна, високооборотна, самолетна и т.н., напоследък ползвам една прозрачна като санитарен силикон на вид, уж не влияе на гуми и пластмаси, ползвам я също за водачите на спирачните апарати, засега няма ядове. Вие какво ползвате в случая?
    Това е силиконова

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
      Ми тампони на стабилизираща щанга не си ли виждал - там метал се вътри в гума на поне 90% от колите

---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

Бавен си - аз правя всичко това за 20 мин

---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:20 ----------

Имат ги същите проблеми Миро - повярвай ми. Просто 166-цата е много по обезшумена и вътре в купето не се чува почти нищо
      Тампоните на стабилизиращата щанга са друго нещо. Самата щанга е от съвсем друг метал-еластичен. При носачите втулките са от твърд метал. И при експериментите, които проведох със старите носачи установих, че скурцането идва от въртенето на тази част на втулката, която е като шайба. Самите тампони са доста износени и втулката при добро желание може изобщо да не контактува с гумата, но тъпата шайба си скърца яко. Е поставени на колата няма как и втулката да не скърца, но голямото скърцане идва от шайбата. Пак повтарям, че това го установих със старите ми износени носачи и не претендирам, че винаги е така. Та предполагам, че и липсата на шайба влияе положително при стаб. Щанга.
      В крайна сметка ще видя как да реша проблема
      Мисля си и старите носачи да ги рециклирам и да им сложа полиуретан и да имам винаги едни готови под ръка и при нужда да ги завъртам. Но очеводно, че 100% работещо решение няма за съжаление.
      Все пак ако човек само лежи под колата или я кара по сервизи кога ще му остава време да я кара.

Sent from my G7-L01 using Tapatalk

Comment

Първоначално публикувано от azcv Покажи съобщение
        Тампоните на стабилизиращата щанга са друго нещо. Самата щанга е от съвсем друг метал-еластичен. При носачите втулките са от твърд метал.

Sent from my G7-L01 using Tapatalk

Това повече не го казвай никъде...да различен е материала,но метала няма нищо общо,липсата на смазващо вещество води до скърцане,хрупане и т.н.

И тампоните на щангата също скърцат..особено полиуретан без смазка.
        Last edited by undy; d.m.y г., 07:42.
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Щангата не трябва въобще да се върти в тампон.
          Почне ли да се върти трябват нови тампони
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Хора не знам какви носачи и тампони слагате. На моята 156-ца само оригиналния носач, дето беше на 15 години, ми е скърцал. От тогава нито ATEC, нито TRW ми е скръцнал, а съм ги слагал, без да ги смазвам дори. И не, не го казвам, защото ги продавам, а защото е така!
            www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Щангата не трябва въобще да се върти в тампон.
              Почне ли да се върти трябват нови тампони
              Няма начин. Тоя тампон не е направен така, както тампона в средата на долния носач. Но и колата не е замислена за нашите пътища. В Италия колите не скърцат, а като дойдат тук става страшно

Comment

[QUOTE=Alex_26;1479007]Тук не позна - фабрично главата на болта не е към калника. Отвиваш амортисьора отгоре[COLOR="Silver"]

Е много ясно, мислиш ли че не знам как е болта, в случая говорим за правени веднъж носачи при които едва ли ще сложиш болта както трябва, а ще го сложиш както е по-лесно така че да излиза с поглед. Дори и при първата манипулация подкалник никога не съм свалял. Аз съм си намерил няколко болта за резерва и като ме мързи да си играя ги режа с ел.ножовка за 2мин и ръгам новия наобратно и след 1ч колата е вън с нови носачи.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз съвсем умишлено, след смяната на носача, си монтирах болта във "фабричната позиция".
                  Това все пак внася някаква допълнителна сигурност, макар, че е малко вероятно да се стигне до нея.
                  Свалянето на горната конзола не е нещо непосилно а и не сменям носачи всеки ден.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Tо да беше само конзолата......и амортисьор,болтове,вилици,биалетки...
                    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Аз съвсем умишлено, след смяната на носача, си монтирах болта във "фабричната позиция".
                      Това все пак внася някаква допълнителна сигурност, макар, че е малко вероятно да се стигне до нея.
                      Свалянето на горната конзола не е нещо непосилно а и не сменям носачи всеки ден.
                      При 166 не става с обръщане на болта. Пак няма място.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        При 66 е приказка в сравненние с на 47/56.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

скоба шарнирни болтове

Здравейте,
                          коя от двете скоби би ми свършила работа - едно или две ?
                          За лична чрезвичайна употреба.
                          Alfa Romeo 1.8 TS `98
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                            Здравейте,
                            коя от двете скоби би ми свършила работа - едно или две ?
                            За лична чрезвичайна употреба.

Втората е много по практична!
                            sigpic
                            Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                            Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Носачи

Колега,тампона не превърта в металната втулка,а в носача,мет.втулка е неподвижна,а скърцането е от некачествена гума на тампона.
                              Алфа Ромео 159

Comment

Да,ама не
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Working...
                                X